Over de schilder

Chantal Savelsbergh (geboren 30-101966) is als kunstschilder autodidact. Haar thema’s zijn figuratief en een aantal elementen vormen een constante in haar creatieve werk, zoals het experimenteren met kleur en lichtval en haar liefde voor huid, haar en ogen in portretten.

Schilders als Van Gogh met zijn uitgesproken kleurgebruik, Hopper met zijn verstilde taferelen, Freud met zijn gevoel voor huid en het kleurgebruik en kracht van de Duitse expressionisten hebben haar sterk geïnspireerd en haar schilderstijl beïnvloed. Gestart vanuit de expressionistische stijl naar een sterk realistische stijl stelt zij zich inmiddels ook mengvormen van deze stijlen als uitdaging. Haar doel daarbij is haar werk spannender te maken.

 

Als consultant en wetenschapper gaat haar nieuwsgierigheid vooral uit naar mensen en hun interactie. In haar ontwikkel-drang daarin speelt (zelf)reflectie een grote rol. Dat verstilde terugtrekken is wat haar ook aantrekt in Hopper en wat terug te vinden is in haar portretkunst.

Haar oog voor de schoonheid van snelle of klassieke auto’s en een meer pop-art stijl ontstaat in een periode waarin een Ferrari-blauwe TVR op haar oprit stond. De combinatie van dit thema en deze stijl zorgt er tevens voor dat zij met groter formaat werk experimenteert.

Sinds 2010 heeft zij haar kwast meer geïntegreerd in haar dagelijks bestaan. Exposities benut ze om feedback te vergaren om te groeien.

Expositie/Kunst Manifestaties :

Aug. 2005      Groeps-Expositie van schilderkunst en keramiek te Voerendaal.

Jan. 2013       Nationale Kunstdagen Gemeentehuis Den Haag.

Sept 2013      Gemeentehuis Voerendaal

April 2014      Gemeentehuis Kerkrade in kader van de Alphons Winters prijs.

Nov. 2014      Provinciehuis Limburg: geselecteerd in de Alphons Winters prijs (Nederlands- en Belgisch-Limburg)

Juni 2018       Kasteel Cortenbach: ‘where music meets art’

Juni 2018       Expositie in Kruisherenhotel (Oostwegel Collection Hotel) te Maastricht.

Vanaf 2018    Kunst etalage in Gemeente Voerendaal

Jan. 2019       Portret aan Koningin Maxima overhandigd.

 

Blijf op de hoogte van actueel werk, of aanstaande evenementen door een LIKE van: